divendres, d’abril 25, 2008

ALZip, un compressor descompressor gratuït

De compressors n'hi ha molts, fins i tot el Windows XP inclou el seu propi descompressor. De totes maneres la majoria són de pagament, tot i que se'ls pot utilitzar versió d'avaluació sense massa restriccions.

Anem a pams. Teniu informació sobre la compressió i descompressió d'arxius als materials competic

Com deia el mateix Windows XP permet comprimir i descomprimir arxius d'una manera senzilla en fitxers zip. A més té l'avantatge que permet usar els fitxers zip com si foren carpetes. Hi ha un vídeotutorial per comprimir i un per descomprimir arxius. Hi ha més informació als materials competic que trobareu fent clic directament aquí.

No obstant un dels programes de compressió i descompressió d'arxius més coneguts és el Winzip. És un programa de pagament, no obstant és pot baixar una versió d'avaluaci per 45 dies, tot i que es pot utilitzar d'una forma indefinida.

Hi ha informació sobre el seu funcionament i de com instal·lar-lo als materials Competic. També hi ha una guia sobre el Winzip a Softcatala.org.

Un altre programa similar i del qual també hi ha una versió de prova que es pot utilitzar de forma permanent és el WinRAR. Als competic s'explica com instal·lar-lo. Us el podeu descarregar des de multitud de llocs, per exemple des de Softcatalà.

A faqoff hi ha un tutorial que sobre el funcionament del WinRar.

Però avui, a part de fer un recull de tota la informació que tenia al cap sobre els compressors, volia parlar d'ALZip. Un programa totalment gratuït, aquest si, del que en parlen maravelles. L'he de provar. Us el podeu descarregar des de Softonic.

Per cert si us heu quedat amb gana, mireu aquí.