dijous, de juny 05, 2008

Escola d'estiu d'espiral

Segurament aquest escrit s'allunya de la temàtica que habitualment es tracta a la destil·leria, però és que des de fa poquet, molt poquet he començat a col·laborar amb Espiral.

I és que un any més organitzen (organitzem) l'Escola Virtual d'Estiu. Aquí va doncs l'informació:

Aquesta serà la quarta edició que es realitza en català i la primera Escola Virtual d'Estiu en castellà. En aquesta primera edició en castellà, l'objectiu i repte és apropar-se a tot el professorat de parla hispana que vol conèixer i desenvolupar projectes educatius innovadors i lligats a la realitat social i als nous reptes educatius que la nova societat de la informació i el coneixement ens demanda. Espiral va creixent...

Per una altra part, es pretén consolidar l'oferta formativa en la comunitat de parla catalana i continuar amb la millora de la qualitat dels cursos que s'ofereixen. Per a això, es vol apropar a les noves tendències educatives basades en la pràctiva reflexiva amb l'ús del portafolio digital, a la utilització d'eines de la web 2.0 ja iniciades: blogs, wikis, mapes mentals i conceptuals, edició en la Wikipedia.

Es vol conèixer i optimitzar eines clàssiques però necessàries
per a la práctiva educativa de la societat de la informació i el coneixement: el vídeo digital, el tractament d'imatges, els diversos recursos TIC per al dia a dia en l'aula, el cineclub que permet la participació i interacció de docents i alumnes d'una comunitat educativa.

També es fa una incursió en tres fronts en els campus virtuals d'ensenyament / aprenentatge amb Moodle: formació inicial, formació per a usuaris iniciats amb un curs de nivell avançat i sense oblidar-nos de l'elaboració d'activitats didàctiques per a la seva utilització dintre de Moodle.


Finalment s'exploren nous entorns virtuals i les seves possibilitats educatives de la mà del curs de Second Life i sense oblidar el treball amb eines i recursos TIC per a l'escola inclusiva.

Podeu consultar l'oferta formativa completa en català i en castellà i tots els detalls en l'enllaç permanent del portal d'Espiral o directament des d'est enllaç: http://ciberespiral.net/wee08/index.htm

És una escola per a fer en qualsevol moment i des de qualsevol lloc així que us animem a participar. M'hi podreu trobar remenant dins el
curs de formació inicial de Moodle i en el d'Aprenentatge Basat en Problemes (ABP).


Suposo que no cal que us digui que ja he triat cursos...