dijous, de maig 05, 2011

Compartir comptes del Gmail

Entre el meu compte personal, dos comptes de l'escola i un de l'assignatura de la Universitat controlo quatre comptes de Gmail. Habitualment només consulto el meu compte personal, però de tant en tant em convé tenir dos comptes oberts alhora.

Lamentablement no és possible fer-ho al mateix navegador, amb la qual cosa només ens queda l'opció d'obrir dos, o més, navegadors per obrir un compte de Gmail diferent en cadascun d'ells.

Fa temps, si no recordo malament, vaig llegir que hi havia una extensió del Firefox que permetia obrir més d'un compte de Gmail alhora, però no vaig arribar a provar-la.

Encara hi ha una altra opció, que és la de redireccionar els missatges d'un altre compte al teu compte de Gmail. De fet és el que faig amb un parell de comptes més d'Espiral. No obstant això pot ser molt molest, ja que acaben barrejant-se els correus rebuts a diferents comptes a la safa d'entrada del teu compte principal.

Doncs bé, avui he llegit que hi ha una nova funcionalitat de Gmail que pot solucionar aquests problemes ja que permet compartir un compte de correu amb un altre usuari.

D'aquesta manera, un usuari o usuària podrà accedir des del seu correu a un altre, i llegir i enviar missatges des d'ell. I tot això sense necessitat de sortir d'un compte i haver-te d'identificar a un altre.


És a dir, t'identifiques a un compte i, des d'ell, pots accedir amb un parell de clics a tots els comptes que hagin compartit amb tu.

Per fer-ho només cal entrar al correu que volem compartir i accedir a la Configuració de Google Mail.

Allà trobem l'opció "Doneu accés al vostre compte" des d'on podem donar accés al nostre compte a un altre usuari.

Un cop aquest hagi acceptat la invitació que rebrà al seu correu electrònic, ja tindrà accés al compte sense haver-s'hi d'identificar.

D'aquesta manera podrem compartir tots els nostres comptes amb el nostre correu principal i, des d'ell, accedir als diferents comptes amb un parell de clics, sense necessitat d'anar entrant i sortint de cada un d'ells.

Per fer-ho només cal obrir el desplegable que apareix en el nostre nom d'usuari a la part superior dreta i seleccionar l'opció Canvia el compte.

5 comentaris:

Psocòpter Jordi ha dit...

Ep!! Això ho provaré! Sembla que serà pràctic. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres!

Joan Padrós ha dit...

Què ràpid, Jordi. Si ho acabo de penjar...

Realment és molt útil si tens més d'un compte.

Per cert tinc un correu pendent amb tu. A veure si trobo temps per escriure't

JP

Kenneth ha dit...

Sí, interessant. S'haurà de provar.

Salut i gràcies.

Kenneth.

Key ha dit...

Fa bona pinta....
Gràcies Joan!!

Marta ha dit...

Hola Joan!

Gràcies per aquest article tant pràctic.
Realment per la gent que tenim més d'un correu i que compartim correus amb companys d'escola o d'associacions és molt útil.