divendres, d’agost 07, 2015

Bons propòsits: resum ràpid del curs 2014-15


A principis de curs vaig fer el propòsit de reemprendre de forma regular la publicació d'escrits en aquest blog. I certament aquell propòsit va donar fruit, fins que la manca de temps va fer que aquest sigui el primer post publicat des de gener.

I d'on ve aquesta fal·lera per escriure? Quin sentit té escriure en un blog com aquest? Doncs realment els motius són diversos i segurament van lligats amb els diferents tipus d'articles que s'hi poden trobar. I és possible que la funció del blog hagi anat variant amb el temps, des del primer post que vaig fer al 2005, fins a l'actualitat, depenent de les necessitats de cada moment.

El blog em serveix per coses molt diverses: recollir materials didàctics que vaig creant en diferents formats i amb diferents finalitats i, sobre tot, tenir-los ordenats; recollir recursos, aplicacions, materials i altres informacions de les jornades, tallers, cursos a les que assisteixo; recollir les presentacions multimèdies i altres informacions de les xerrades i tallers a les quals em conviden realitzar; i finalment, recollir totes aquelles reflexions que van donant tombs pel caparró amb ganes de sortir.I, tot plegat és un cercla viciós. Quan més coses fas, més coses tens per explicar i menys temps tens per fer-ho.

I el curs que tot just estem acabant ha estat un curs apassionant. El projecte mapaTIC que hem dut a terme en el CFA Palau de Mar, juntament amb el CEPA Sierra Norte de Torrelaguna (Madrid) i el CFA Dolors Paul de Cunit (Tarragona); la posada en marxa de la Flipped Classroom als ensenyaments de Competic 2 i Competic 3; les participacions a les Jornades i tallers: "Jornada de qualitat de l'ensenyament", "To flip or no to flip", "InspiraTICs", "#opengirona15" i "X Encuentro Aulablog"; els cursos d'"Eines Google d'ús educatiu" per a la FECC i els de "Multimèdia bàsica" i "Flipped classroom, capgira la classe"; la coordinació d'un monogràfic sobre la Flipped classroom, del qual tard o d'hora també n'hauré de parlar... I tot el que em deixo.


Estudiants del CAM del CFA Palau de Mar a l'aula d'autoformació. Curs 14-15


Molta informació escampada i d'altre que ni tan sols ha estat verbalitzada. Seré capaç d'aquí a finals d'any de reactivar el propòsit d'anar-ho recollint en aquest blog? De moment ja tinc l'índex que és la finalitat última d'aquest post.

2 comentaris:

gloriabonet ha dit...

Hola Joan,
Després de llegir aquest programa de classe del Competic, crec que els que vam fer fa uns tres anys és com aprendre només lábecedari. Ara ens falta aprendre a llegir. Creus que hauriem de tindre possibilitat de reciclatge els antics alumnes? Si és així avise'm que vindré.
Me n'alegro que tot vagi bé!

Joan Padrós ha dit...

Hola Gloria,

tant de bo. Ara per ara encara hi ha res de nou, tot i que és possible que tard o d'hora s'obri aquesta possibilitat.

Salutacions