dissabte, de març 31, 2007

Del YouTube a l'UTube

En una revista d'informàtica vaig llegir que hi havia una aplicació informàtica que permetia descarregar qualsevol vídeo penjat al YouTube, només coneixent la seva URL.

L'aplicació s'anomena Utube i es pot descarregar des de www.p2phazard.com. Me la baixo la instal·lo i no tinc cap problema per desar al disc dur un vídeo de YouTube.
Per cert, inserir un vídeo de YouTube en una pàgina web és tant senzill com imaginava. Només cal inserir el codi que apareix a la casella embed, quan es reprodueix el vídeo.

Però tornem al UTube. Funciona i funciona bé. El problema ve quan vull reproduir el video: té un format .flv que no hi ha manera de reproduir amb res.

Buscant per Internet trobo FLV Player que me'l puc baixar des de softonic. L'instal·lo i no hi ha manera de veure el vídeo. No tinc ganes de perdre el temps i opto per trobar un conversor de format. Trobo un bloc que en parla: és el SUPER. A veure que en trec.

Segueixo buscant, sembla ser que hi ha una extensió de Firefox que permet baixar videos de qualsevol pàgina, s'ha d'explorar. Ho he vist aqui i ho desà amb l'extensió .fla. Apa, ves a saber que és l'extensió .fla.

De totes maneres segueixo investigant un programa que pugui veure els fitxers .flv. L'he trobat aquí

Bé sembla que el programa és el mateix el FLV Player i ofereix la possibilitat d'instal·lar un conversor de format en versió demo per no sé quant dies. L'instal·lo i ni puc convertir el fitxer ni el puc veure amb el FLV Player. Començo a sospitar que el problema és que l'UTube potser no ha funcionat tant bé.

Exploro l'extensió del Firefox. És descarrega des d'aquí i fins i tot hi ha un videotutorial del seu funcionament aquí. Fantàstic, ja ho tinc i el FLV Player funciona.

Ara només queda saber si també descarrega els flash, mp3, etc. com diu.