dijous, de gener 01, 2009

D'RGB a hexadecimal

Un dels problemes amb els que hem trobo quan estic utilitzant un editor d'html i vull utilitzar un color determinat és haver de passar dels valors RGB als hexadecimals.

Doncs bé, fa un temps vaig llegir en una revista que hi havien aplicacions que permetien fer aquesta conversió d'una manera senzilla.

Desprès d' enyorar moltes vegades aquella informació, ara m'ha tornat a caure la revista a les mans, i abans de perdre-la de vista de nou, vull deixar aquí la informació anotada. La veritat és què podia haver cercat per Internet calculadores d'aquesta mena, però mira... no hi vaig caure!

Color Converter és una aplicació en línia a la qual és pot seleccionar el color d'una llista per veure'n els seus valors tant en RGB com en hexadecimal, passar els valors hexadecimals a RGB i viceversa.

També presenta una paleta de colors des de la qual es pot triar directament el color desitjat i obtenir els seus valors en hexadecimal.


També permet fer coses com aquesta i d'altres:

La destil·leria

Una altra aplicació de funcions similars és Color Cop. També presenta una paleta de colors des de la qual es pot triar directament el color desitjat i obtenir els seus valors en hexadecimal.





Està en diferents idiomes, també en Català i permet passar el codi RGB d'un color a hexadecimal, d'hexadecimal a RGB, seleccionar un color d'una paleta, accedir a la paleta de colors del Windows o capturar qualsevol color que es mostri en pantalla arrossegant el comptegotes damunt d'ell.