dijous, de gener 28, 2010

Blocs al blogger

Jo sóc de blogger. Podia ser de Wordpress o dels blocs de la Xtec, però sóc de Blogger.

I no ha estat una cosa volguda ni pensada. Quan vaig fer la formació per entrar de consultor a la UOC vaig haver de fer un bloc amb blogger i a blogger m´he quedat. En part per mandra i en part per comoditat, però el cert és que blogguer m'ofereix tot el que necessito, de forma fàcil i senzilla i no em dóna problemes.

Un mon feliç? va ser el primer bloc. Un bloc en el qual penjava recursos i en el qual els alumnes havien de lliurar les tasques en forma de comentari. Va ser un molt bon banc de proves.

Desprès va venir La destil·leria. El "meu" bloc. El coneixeu?

L'EnXarxa! va ser una experiència magnífica d'un bloc col·laboratiu elaborat entre l'alumnat d'informàtica de quatre escoles d'adults i els seus respectius professors. Aquest bloc em va fer descubrir les enormes possibilitats dels blocs com a eina per al treball col·laboratiu i del treball per projectes.

Revista escolar és la penúltima aventura amb aquesta eina. Com comenta el seu primer escrit "Els treballs elaborats pels estudiants del CFA Palau de Mar amb l'objecte de millorar les seves competències d'elaboració de textos escrits per a compartir idees, experiències, notícies, reflexions i altres narracions són adaptats al llenguatge i al format web pels alumnes d'informàtica d'usuari II."

I De blogs i blocaires és l'última aventura blocaire fins al moment, i segurament la de més curta volada, ja que no és més que un espai de pràctiques pensat per una única sessió de formació de nomès dues hores de durara. Però mai se sap...

I és precisament aquest darrer bloc el que ha inspirat aquest escrit, ja que per elaborar-lo he hagut de recopilar una sèrie d'informació que volia recopilar en algún lloc.

Doncs aquí estan:

Como crear un blog en blogger
Tutorial para crear un blog en blogger
Tutorial sobre cómo crear y gestioar un blog con blogger
Crear un blog en Blogger
Vocabulario básico de Blogger
Blog's, utilización, que son, creación

I com no, una magnífica mostra de magnífics blocs als premis Espiral Edublog


Però bloc o blog?
Informació aportada pel diari Avui

Doncs tot i que el termcat estableix la forma bloc i la defineix com a "Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos" d'altres institucions com la Corporacio Catalana de Mitjans Audivisuals, com es pot veure aquí, o el diari Avui es decanten per la forma blog, seguint el criteri d'alguns lingüístes, com aquí es fa pal·lès. Caldrà esperar a que l'IEC es pronuncïi.