dimarts, d’agost 24, 2010

Distribució de fitxers als discs durs

Avui he descobert una aplicació que pot ser molt interessant, si més no curiosa: WinDirStat

Justament aquest estiu he estat intentant posar ordre als fitxers emmagatzemats en diversos discs durs on hi havia fitxers de vídeo barrejats amb imatges, còpies de seguretat, pel·lícules, música... Finalment sembla que tot ha quedat ben ordenadet: les fotos per un costat, els vídeos per un altre, la música per un altre...

Doncs bé, l'aplicació en qüestió m'hagués estat de gran ajuda, ja que permet analitzar les unitats connectades a l'ordinador, mostrant el seu contingut de forma gràfica i proporcionalment a la seva mida, ja sigui per carpetes o per tipus d'arxius.


Podem analitzar totes les unitats connectades a l'ordinador, només una, una carpeta, etc. i el resultat serà quelcom semblant a la imatge anterior.

En la part inferior de la pantalla, un codi de colors ens indicarà els tipus de fitxers emmagatzemats de forma proporcional a l'espai que ocupen

A la part superior, a la dreta podem seleccionar una unitat d'emmagatzemament o una carpeta de manera que l'aplicació ens mostrarà els tipus de fitxers que conté.

A la part superior esquerra podem seleccionar un determinat tipus de fitxer i el programa ens indicarà en quines carpetes es distribueixen.

Us la podeu descarregar des d'aquí o des de la pàgina de Softonic on, a més, trobareu una versió portable. (Més info)