divendres, de novembre 07, 2014

II Jornada Tardor TIC

El passat dia 22 d'octubre vaig tenir el plaer de participar per segon any consecutiu a la II jornada tardor TIC, organitzada pel Consorci d'Educació de Barcelona.

Imatge: H. Mullor
En aquesta jornada es van presentar les 8 experiències que van resultar guanyadores en el IV Concurs de bones pràctiques TIC organitzat igualment per l'àrea TAC del Consorci d'Educació de Barcelona.  i altres experiències que sense resultar guanyadores han cridat l'atenció del jurat. A més es van presentar 4 experiències més, totes elles finalistes en alguna de les dues categories del Concurs de Bones Pràctiques TIC. I aquest va ser el nostre cas

Així amb el títol "Experimentant la Flipped Classroom" vam presentar l'experiència que ja va ser objecte de la darrera entrada d'aquest blog i que també vam presentar el juny passat al FIET Jove.



No cal dir que és una gran satisfacció a nivell personal i nivell col·lectiu per al CFA Palau de Mar ser present en aquesta jornada i més encara quan el curs passat ho vam fer com a guanyadors d'un premi especial gràcies als projectes El blog de la revista escolar, Realitat Augmentada al Recinte de l'Escola Industrial i La Wiki de Competic 2.

Imatge: H. Mullor
Més enllà dels resultats obtinguts i de la satisfacció dels estudiants, el reconeixement per part d'altres institucions i més encara si es tracta de l'administració educativa, és un estímul per seguir innovant i una constatació que el camí emprès és el correcte.


La jornada aquest curs en la seva segona edició s'ha realitzat en dos dies. Durant la primera sessió es van exposar les experiències guanyadores del concurs i aquelles altres seleccionades d'entre les que no van obtenir cap premi.

Sens dubte va ser un magnífic moment per veure què s'està fent en altres centres educatius i poder compartir amb docents amb interessos comuns. No obstant, el fet que es facin presentacions de forma paral·lela sempre fa que et quedis amb la sensació d'haver-te perdut alguna cosa interessant.

Durant la segona jornada, durant la sessió matinal, va tenir lloc la conferència «El paper de la direcció en l'impuls de les TIC en els centres educatius» de Pepe Menéndez (@PepeMe) a la qual no vaig poder assistir ja que havia estat convocat a una reunió sobre prevenció de riscos laborals, organitzada pel mateix CEB.