divendres, de novembre 14, 2014

Ruta de RA pel Parc de la Ciutadella

El divendres passat, dia 7 de novembre, vàrem anar al Parc de la Ciutadella, amb un grup d'estudiants del Competic 2 del CFA Palau de Mar. Durant les darrers setmanes havíem estat treballant el tema de la realitat augmentada, l'últim tema de la competència Cultura, participació i civisme digital i els dispositius portables, el primer tema de la competència Tecnologia digital, ús de l'ordinador i del sistema operatiu.

 L'objectiu era visitar la ciutadella a través de la ruta de realitat augmentada que havia creat temps enrere en @pau_nin.

Inicialment la ruta es va fer mitjançant el projecte Espira, tal com explica en Pau al seu blog. No obstant, davant la migració d'aquest projecte a la plataforma GeoAumentaty, va haver de tornar a pujar tota la informació a la nova aplicació per a que pogués estar de nous accessible a través de la app GeoAumentaty. Aquí teniu la informació: Ciutadella Barcelona.

De fet és el mateix que ens va passar a nosaltres amb el projecte La realitat augmentada al Recinte de l'Escola Industrial, del qual en parlava en el darrer post d'aquest blog i que hem de tornar a penjar en alguna plataforma de realitat augmentada.


Una altra opció és la del projecte Mobil History Map, que tot just ara està posant en marxa el Departament d'Educació, en el marc del programa mSchool. Caldrà analitzar les diferents opcions i veure per a quina ens decantem per a recuperar els materials creats pels estudiants, si és que no optem per les dues.

Però tornant a la visita del Parc de la Ciutadella, si bé la ruta en si no la vàrem acabar realitzant, com a mínim ens va servir per a treballar amb els mòbils, instal·lar les apps, veure'n el funcionament i accedir, finalment, a la informació digital a través de la geolocalització dels punts d'interès que conformen la ruta.


En qualsevol cas, segur que els estudiants que van participar en la sortida, quan vagin a donar una volta pel parc, en tindran una percepció diferent i ves a saber si aprofiten per a treure el mòbil de la butxaca i accedir a la informació de la ruta d'en @pau_nin