dimarts, de setembre 27, 2011

El diari de la destil·leria

Fa un temps, no sé ni com, crec que a través d'un programa de ràdio però no ho podria assegurar vaig sentir a parlar de dues aplicacions que a la llarga m'han esdevingut molt útils, tot i que sovint no les utilizo tant com m'agradaria per manca de temps.

Una d'ella és Instapaper, que segon la seva pàgina web és "A simple tool to save web pages for reading later". Crec que no cal anar al Google translate per entendre-ho. Però de l'Instapaper ja en paralaré en un altre moment.

La segona aplicació, de la que vull parlar ara és Paper.li. De El funcionament d'aquesta eina és ben curiós, ja que ens permet crear un diari que s'actualitza cada 24 hores, com podeu veure a "El diari de la destil·leria".



Però, d'on treu els continguts aquesta aplicació per a fer el diàri. Doncs ben senzill, Paper.li recull els enllaços a documents, notícies, imatges, vídeos, etc. adjunts als missatges enviades a Twiteer.

Teniu més informació aquí, aquí i aquí. I aquí teniu un petit tutorial que explica com podeu fer el vostre diari.

Així pot crear un diari a partir de totes les piulades dels followers d'un determinat usuari del facebook, com ara "El diari de la destil·leria", que es crea a partir de les piulades del timeline d'@joanpadros, o bé crear un diari a partir d'una determinada llista de twitter, com és el cas de "El diari d'en Joan", creat a partir de la llista @joanpadros/Espiral.

Doncs bé, la meva idea és fer aquí una llista de diaris fets amb el paper.li que tractin, principalment temes de tecnologia i educació, que espero que vagi creixent.

Si voleu que el vostre diari aparegui aquí, deixeu un comentar-hi o envieu-me un tweet a @joanpadros

1 comentari:

Kenneth ha dit...

Una eina molt i molt interessant, me la guardo al delicious per a després.

Moltes gràcies.

Per cert, ja has vist què li han fet al delicous? (Pregunta retòrica, no cal resposta)

Salut!

Kenneth