dissabte, de gener 17, 2015

Taller de Realitat Augmentada

Rescato un d'aquest posts que, per manca de temps, queda en la llista d'esborranys, sense veure la llum. Concretament és tracta d'un post que vaig escriure el dia 7 de maig, per tant acaba de fer vuit mesos, des del mateix taller que va organitzar l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia

El que vaig redactar en aquell moment va ser quelcom semblant a això:

Aquest dimecres ha tocat fer el taller de formació de professorat "Realitat augmentada: aplicació pràctica a les aules", organitzat per l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, en col·laboració amb DIM-UAB.

El taller ha estat impartit per Isidro Navarro, professor titular a la Universitat d’Arquitectura de La Salle, fundador del col·lectiu Augmented Reality Barcelona i Google Glass Explorer, que ja va fer una magnífica conferència de la darrera assemblea General d'Espiral.

 


La sessió ha començat amb la creació d'un compte d'usuari de Layar, amb la finalitat de convertir un PDF en un document interactiu. A la primera activitat hem afegit música a la primera pàgina del document, de manera que a l'escanejar la pàgina amb l'aplicació Layar d'un dispositiu mòbil la música comença a sonar. Per fer-ho hem obtingut la música de Soundcloud.


Un cop feta l'activitat de  la música, hem mirat de vincular una pàgina amb un compte de Twitter o bé amb un determinat hashtag, de manera que a l'escanejar la pàgina amb Layar ens apareguin els tuits del compte indicat o els que incloguin el hashtag escollit. O haurien d'aparèixer ja que aquest exercici no ha acabat de sortir del tot, si més no a alguns.

.


El següent exercici ha consistit en vincular un vídeo al document. Això es pot fer tant amb un vídeo que tinguem ja al servidor en mp4, de manera que el vídeo es veurà directament al damunt del document, o bé amb un vídeo de YouTube, de manera que a l'escanejar la pàgina l'aplicació ens portarà a la pàgina web del vídeo.

Altres opcions interessant són les del carrusel -et mostrà un conjunt de imatges que prèviament haguem carregat i que podem anar passant amb el dit- i el Listen -que permet escoltar un àudio que tinguem en mp3 i que haguem pujar a un servidor, com per exemple el vozme.com-

Un cop hem acabat d'experimentar amb el Layar ha arribat l'hora del Hoppala, al qual, prèviament, ens hem hagut de registrar.

Hoppala és una aplicació que permet introduir informació en diferents punts geogràfics


Un cop s'han creat els punts, a través de Layar (My Layar) es pot unir configurant una ruta que, posteriorment, mitjançant les capes de Layar, es podrà localitzar cercant el seu nom i accedir, per tant, als diferents POI i a la informació que hem vinculat a ells.



A més, si generem un codi QR amb l'adreça de la ruta i escanegem el codi QR amb les Google Glass podrem veure directament a través de les ullleres el mateix que veuríem amb el mòbil  i, així, per exemple, veure la informació associada a cada POI, o informació de com arribar-hi.