divendres, de gener 23, 2015

XII Jornada de qualitat a l'ensenyament

Rescatant esborranys de posts pendents de publicar n'he trobat un, no tant antic com el de la setmana passada, que vull rescatar. Cal dir, però, que ja vaig publicar una ressenya a la pàgina web del CFA Palau de Mar. Aquí està:

El passat dijous dia 13 de novembre va tenir lloc la XII jornada de qualitat a l'ensenyament organitzada per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

XII jornada de qualitat de l'ensenyament

La jornada tenia com objectiu el d'ajudar als responsables de la gestió escolar a distribuir el lideratge fins a aconseguir la corresponsabilitat i apoderament de totes les parts implicades en l'ensenyament.


En el marc de la jornada, a més de diferents ponències i conferències va tenir lloc l’activitat del work-cafè: durant la pausa, els participants a la jornada es van distribuir en 56 taules en cada una de les quals es tractava un tema relacionat amb l'educació Amb això es pretenia "que en un ambient relaxat i alhora dinàmic, en cadascuna de les taules previstes, es presentin dues bones pràctiques, es puguin aclarir aspectes importants, i, si escau, s’organitzin visites o intercanvis d’informació per tal de realitzar transferències de coneixement entre iguals"

Taula 15: Flipped Classroom

En concret, a la taula dedicada a la Flipped Classrom em tocar va actuar com a director de tema i responsables de la taula. Bàsicament la meva tasca va ser la de “cercar dues experiències d’èxit en l’ús del model de la Flipped Classroom i, durant l’activitat, presentar als ponents, ordenar l’exposició, afavorir la participació, recollir un resum dels aspectes rellevants, afavorir l’intercanvi i detectar les millors bones pràctiques“.

Vaig tenir la gran sort de poder comptar amb l'Elena Ojando, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (FPCEE), Loles González, Pedagoga, professora FPCEE Blanquerna, Universitat Ramon Llull. Tutora Comunicació Audiovisual (UOC) (tal com queda reflectit en aquesta ressenya) i Jaume Font, professor de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.


Realment va ser un bon esmorzar, en el qual es va fer palès els bons resultats obtinguts amb la Flipped Classroom, des de l'educació primària fins als estudis universitaris passant per la formació de persones adultes, la satisfacció del professorat que utilitza aquesta modalitat d'aprenentatge, i els bon resultats obtinguts per part dels estudiants.

I aquí està la fitxa de les impressions de la sessió: