dissabte, de febrer 03, 2018

Ja no serà igual

La primavera del 2016 fou un moment estrany per al CFA Palau de Mar, La jubilació d'en Jordi Llimargas, el recent traspàs de la Sabela, el final del període del mandat de l'equipi directiu i la prevista substitució del 50% del professorat a final de curs, em va donar la sensació d'estar vivint un moment d'interinitat i de final de cicle.

Article publicat al número de Primavera del 2016 de la Revista Escolar del CFA Palau de Mar. 


Ja no serà igual. Potser millor, potser pitjor, però ja no serà igual.

A les persones, de tant en tant, ens cal obrir noves etapes, amb nous reptes, noves il·lusions, noves esperances… Canvis d’estacions, canvis de feina, canvis d’any són un bon moment per fer-ho.

Canvis…, la paraula que defineix el temps que ens ha tocat viure. 

Però per obrir nous cicles, cal cloure’n d’altres. Cal saber tancar-los i fer-ho bé.

Palau de Mar està vivint un final de cicle, per molts motius. Un cicle que potser va començar amb el mandat de l’equip directiu actual o amb l’arribada de la Sabela al centre. O amb totes dues coses alhora. Una etapa en què hem pogut gaudir d’un bé molt preuat per a qualsevol centre educatiu: l’estabilitat del claustre. Però això s’ha acabat.

Ha estat una etapa d’èxit pel CFA Palau de Mar, per molts motius. D’una banda, hem gaudit de la confiança de l’alumnat, un element clau d’aquest èxit. De l’altra, hem donat un pas endavant, un nou pas per posar-nos al capdavant de la innovació educativa. Un nou pas per continuar canviant. Canviar per adaptar-nos a les necessitats formatives de la societat a la que donem servei, una societat que també canvia. 

Innovar per canviar, canviar per millorar.

Ara, cal tancar aquesta etapa i obrir un nou cicle, amb nous anhels, nous objectius, noves fites. Amb energies renovades i amb un nou equip docent.

El curs que aviat tancarem ha estat un curs estrany, un curs de transició, una muntanya russa d’emocions, un període d’interinitat. Un curs agredolç, molt més agre que dolç. Un curs en què nous actors han entrat en escena i ens han ajudat a tancar el cicle i que ens han ajudat, i molt, a tancar-lo bé.

No és fàcil incorporar-se a la plantilla del CFA Palau de Mar, un centre molt exigent. I encara és més difícil fer-ho amb el curs ja començat i en les condicions en que ho han hagut de fer, uns més que d’altres. No és gens fàcil.



Llicència: Domini públic. Font: Pixabay

El curs que aviat tancarem clourà un cicle d’èxit i cal agrair, i és de justícia fer-ho, als qui han contribuït a aquest èxit. Als qui fa anys i panys que estan amb nosaltres i als qui s’han incorporat tot just fa uns mesos. Als qui ara per ara formen part de la plantilla del centre i als qui ja ens han deixat. Als qui continuaran amb nosaltres i els qui obriran una nova etapa a la seva vida. Gràcies a tots i a totes!

Cal tancat un cicle i obrir-ne un de nou, amb un claustre profundament renovat i en fer-ho cal convertir les debilitats en oportunitats. Potser millor o potser pitjor, però ja no serà igual.

_____________________________

PD: Rellegir textos antics, com aquest, em permet, des de la distància recordar la fotografia del centre en un moment molt concret i recordar com vaig viure aquells moments. Estant, encara, plenament d'acord amb el que vaig escriure en aquells moments, em pregunto si el meu estat d'ànim va ajudar a crear un estat d'ànim col·lectiu o va ser a la inversa.