dimecres, de febrer 14, 2018

Trobada pedagògica COMPETIC

El professorat dels centres de formació de persones adultes, tant de la Generalitat com els municipals, que impartim els ensenyaments d'informàtica (COMPETIC) hem estat convocats a una sèrie de trobades que organitza la Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, en diferents punts del territori.

La trobada corresponent al Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) tindrà lloc el proper dijous 15 de febrer a la sala d’actes de l’EOI Sant Gervasi i del CFA Rius i Taulet.

Pel que es dedueix del programa, l'objectiu d'aquesta trobada pedagògica és divers.

D'una banda, hi haurà una presentació per part de l'administració, per informar de les actualitzacions i millores de les orientacions i els materials didàctics del diferents nivells de COMPETIC. Aquestes modificacions són fruit de l'anàlisi dels resultats d'avaluació, de les opinions dels docents, recollides a través d'un qüestionari de valoració, i de les consideracions del grup de COMPETIC que s'ha creat per a treballar aquest temes. Igualment, s'informarà de les millores i les novetats dels projectes d'avaluació final que s'implementaran aquest curs.

La segona part de la sessió està dedicada a l'intercanvi d'experiències. Justament per aquesta part em van demanar des del Consorci d'Educació de Barcelona i des del Servei d’Ordenació Curricular de l’Educació d’Adults, que presentèssim l'experiència del @cfapalaudemar, amb la implementació de la Flipped classroom i, posteriorment, de la semipresencialitat i la formació a distància.

Deixo aquí la presentació que hem preparat per aquesta sessió:




D'aquesta part, tinc moltes ganes de conèixer les experiències que presentaran els companys i companyes del CFA Rius i Taulet (PostCart: del cartell a les postals) i del @elclotcfa (Treballem GES i COMPETIC).

Finalment, la sessió clourà amb el taller “L’ús del mòbil a l’aula de COMPETIC: Top 10 apps”, per part de @bsin50. Espero poder-me endur un bon grapat d'idees i de solucions per a completar les apps que treballem a COMPETIC 3, en la competència que oferim per a dispositius mòbils: C5. Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge en moviment,