dissabte, de febrer 28, 2009

Fiasco Awards

"Els Fiasco Awards volen premiar els millors projectes de l'àmbit TIC que han acabat en FIASCO, a fi de potenciar l'esperit crític, fomentar l'actitud positiva envers els entrebancs del camí cap a l'èxit i, per què negar-ho, per divertir-nos!"

Així defineix la pàgina web del premis aquesta iniciativa.

Aquesta setmana s'han fallat els primers. No calia tenir gaires poders adivinatoris per pronosticar el guanyador: el Windows Vista. Ara bé m'ha sorprès qui s'ha endut l'accèssit: el SAGA, el Sistema d'Administració i Gestió Acadèmica del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

El video següent mostra els finalistes del premi:



Entre els finalistes hi havia projectes de tot tipus (Google lively, Autonomix, Maresme Digital, Mobuzz.tv, One laptot for children, la radio digital, SAGA, Secon Life i el Windows Vista).

Com deia m'ha sorprès l'accèssit al SAGA, no perquè no sigui un enorme "FIASCO", sinó perquè pensava que en ser una aplicació adreçada a una comunitat molt concreta, l'educativa, no tindria el ressò suficient per assolir una "bona posició". Però mercès a la ponderació que comenten el impulsor dels premis ha quedat en un lloc força adequat!

No obstant estic content, us imagineu que el SAGA, enlloc de ser el programa de gestió del Departament d'Educació ho fos del Departament de salut, d'hisenda o de La Caixa!

De totes maneres és lamentable que un projecte pagat amb diners públics hagi assolit aquest merescut guardó.

Potser el dia que el Departament d'Eduació comenci a posar les eines de gestió adequades en mans de les escoles, els professors podren retornar a fer el que sabem, de professors i no ha destinar les hores a treure un simple llistat per saber els/les alumnes que et trobaràs a classe o per imprimir l'expedient d'un alumne.