dijous, de març 04, 2010

Key to school

Un dels principals problemes de la implantació del Moodle en un centre educatiu és la seva administració. Instal·lar-lo, mantenir-lo actualitzat amb la darrera versió, donar d'alta als usuaris del lloc, etc. implica tenir uns nivells de coneixements d'administrador/a i dedicar-hi un temps, que ara per ara no està a l'abast de la majoria de centres educatius ni del professorat.

Per pal·liar això es pot recórrer a plataformes preinstal·lades que permetin crear cursos de Moodle, des de la vessant del professor/a oblidant les tasques més feixugues i més complicades de l'administració del Moodle.

Un d'aquest llocs és el Projecte Àgora, "que ofereix servei Moodle als centres docents i serveis educatius que ho demanen", creat i mantingut pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Els problemes venen quan el teu centre educatiu no té (ni vol) sol·licitat l'Àgora i o senzillament necessites un Moodle per fer pràctiques.

Antigament el mateix departament oferia un espai al servidor phobos, tant als centres com als professors/es, on si eres una mica "manetes" podies tenir el teu propi Moodle. És el cas de El Moodle de la destil·leria. Ara ja fa un temps, però, el Departament va deixar d'oferir aquest servei.

En aquesta situació una opció altament recomanable és Key to school, un hosting gratuït en el qual es pot tenir una plataforma Moodle. Amb Key to School et pots oblidar de les tasques d'administrador/a i centrar-te en la feina de professor/a, que ja és prou.

Key to school proporciona un espai Moodle gratuït amb 2,5 GB de disc i un límit de 2500 usuaris, cosa amb la qual n'hi ha de sobres per començar.

+ Info (2)

1 comentari:

Montse Roca ha dit...

Molt interessant, gràcies!